Sjees Magazine release

Welke Nederlandse stad heeft een eigen fietsmagazine? Juist, Breda. Wethouder Paul de Beer nam het eerste exemplaar in ontvangst van Sjees. Dit Bredase woord voor fiets drukt uit wat het is; een stads magazine over hoe fietsen ons vooruit brengt. Bredaas. Alledaags. Vrolijk. Want vanaf de fiets ziet Breda er op zijn mooist uit.

Het is een instrument dat uitnodigt om werkelijk onderdeel te zijn van het leven van de stad. Dat gevoel wil Sjees versterken. Vanuit dit ervaringsperspectief brengt Sjees alledaagse verhalen die een verfrissend beeld geven van Breda en je op verschillende manieren naar de stad laten kijken. Dat gaat over het leven van alledag. De sjees brengt ons naar school, de supermarkt en het werk. Maar bijvoorbeeld ook over duurzaamheid en veiligheid, sport en gezondheid, cultuur en identiteit, vriendschap en gezelligheid.

Sjees is een initiatief van Nanda Verpaalen en Bas Meijerink en wordt ondersteund door Gemeente Breda. De foto’s zijn gemaakt door Koen van Neerven. Het magazine is gratis te verkrijgen op verschillende plekken in de stad zoals de openbare fietsenstallingen en enkele cafés en koffiebars. Na deze eerste editie volgt nog een zomereditie.
2017-12-07T14:59:09+01:00